Velvyslanec Chile v České republice oficiálně zahájil Festival chilské kuchyně v hotelu Hilton
4. října byl slavnostně otevřen Festival chilské kuchyně v hotelu Hilton Prague. Festival zahájil velvyslanec Chile v České republice, pan Enrique Krauss společně s manažerem hotelu Hilton Prague, panem Markusem Fritzem. Festival se koná v Café Bistro hotelu Hilton Prague do 10. října. Tradiční chilské pokrmy připravuje hostující šéfkuchař Pablo Gálvez z Chile.
4. října byl slavnostně otevřen Festival chilské kuchyně v hotelu Hilton Prague. Festival zahájil velvyslanec Chile v České republice, pan Enrique Krauss společně s manažerem hotelu Hilton Prague, panem Markusem Fritzem. Festival se koná v Café Bistro hotelu Hilton Prague do 10. října. Tradiční chilské pokrmy připravuje hostující šéfkuchař Pablo Gálvez z Chile.
Během festivalu budou mít hosté příležitost nejen ochutnat tradiční chilskou kuchyni, ale i poznat výtečná chilská vína a chilskou pálenku pisco.
Festival je otevřený pro veřejnost denně od 12 do 15 hodin a od 18 do 22 hodin.
Za 990 Kč mohou hosté neomezeně konzumovat z rautových stolů tradiční chilské předkrmy, hlavní chody, přílohy a dezerty, vychutnat si uvítací přípitek pálenky pisco, nealkoholické nápoje a sklenku chilského vína.
Ukázka z menu, ingrediencí a použitých technik:
Předkrm
Centolla en tártaro de palta / Královský krab s chilskou avokádovou omáčkou
Polévka
Valdiviano / Hovězí polévka
Hlavní chody
Lomo salmón sellado en hierbas / Filet z lososa s bylinkami
Chuleta de cordero coulis de habas / Jehněčí kotletky s omáčkou z fazolí fava
Dezert
Suspiro de zapallo / Sladká dýně
Chilská kuchyně:
Chilská kuchyně je založena na kombinaci kuchyně španělské s tradičními chilskými ingrediencemi. Je také ovlivněna dalšími evropskými kuchyněmi, hlavně německou a italskou. Vzhledem k dlouhému chilskému pobřeží hrají v kuchyni této země důležitou roli i mořské plody a ryby. Mnoho chilských receptů také využívá vína, jelikož Chile je jedním z jeho největších světových producentů.
Příklady typických chilských pokrmů
Mariscal – studená polévka s různými druhy mořských plodů
Humitas - vařené kukuřičné listy plněné ochucenou kukuřičnou kaší
Pastel de choclo – typické chilské letní jídlo – zapečený koláč s masem a kukuřičnou kaší
Rezervace na tel. 224 842 700 nebo emailem na adresu restaurants.prague@hilton.com.