Hilton Prague pořádá Festival mexické kuchyně u příležitosti oslav 200. výročí nezávislosti Mexika
Hilton Prague společně s Velvyslanectvím Spojených států mexických v České republice pořádá od 9. do 19. září Festival mexické kuchyně. Festival oficiálně zahájí velvyslanec Spojených států mexických v České republice, pan José Luis Bernal Rodriguez. Carlos Ozuna Recinos, sous chef hotelu Hilton Cancun Golf & Spa Resort, přiletí do České republiky speciálně pro tuto příležitost, a to nejvýznamnější mexickou leteckou společností Aeroméxico.
Hilton Prague společně s Velvyslanectvím Spojených států mexických v České republice pořádá od 9. do 19. září Festival mexické kuchyně. Festival oficiálně zahájí velvyslanec Spojených států mexických v České republice, pan José Luis Bernal Rodriguez.
Carlos Ozuna Recinos, sous chef hotelu Hilton Cancun Golf & Spa Resort, přiletí do České republiky speciálně pro tuto příležitost, a to nejvýznamnější mexickou leteckou společností Aeroméxico. Carlos Ozuna jako hostující šéfkuchař v hotelu Hilton Prague představí autentickou mexickou kuchyni. Hosté budou mít příležitost ochutnat tradiční mexické pokrmy a poznat typické mexické chutě.
Obědy a večeře budou podávány ve formě rautu v hotelové restauraci Café Bistro. Pro podtržení celkového zážitku bude Café Bistro vyzdobeno mexickými ručními pracemi, uměleckými kousky a fotografiemi ze soukromé kolekce. Návštěvníci mohou také ochutnat tequily Herradura a El Jimador včetně pokrmů, při jejichž přípravě byla tequila použita. To jsou např. koktejl z mořských plodů s tequilovou esencí a semínky koriandru, hovězí medailonky v tequile a chili omáčce chipotle nebo tequilové crème brulèe.
José Luis Bernal, velvyslanec Spojených států mexických v České republice uvedl: „Jsme opravdu nadšeni naší účastí na festivalu, jelikož rok 2010 je výjimečným rokem pro všechny Mexičany. Připomínáme si dvousté výročí hnutí za nezávislost Mexika a sté výročí mexické revoluce. Oslavy dvoustého a stého výročí jsou doprovázeny bohatým kulturním programem a jsou příležitostí, jak sdílet s přáteli chuť Mexika i jeho bohaté kulturní dědictví. Ať nám slavnosti v roce 2010 přinesou nové porozumění naší minulosti a inspiraci do budoucna. Připojte se k nám!“
„Pozvání na tuto akci je pro mě velkou ctí vážím si možnosti podělit se o mexické chutě s pražským publikem. Jsem šťastný, že se mohu zúčastnit oslav a představit tradiční mexické pokrmy, které připravím za použití autentických koření z naší oblasti,“ uvedl Carlos Ozuna.
Festival je pořádán ve spolupráci s následujícími partnery: Aeroméxico, Nuevo Progreso, Brown-Forman a Tereza Vágnerová.
Festival mexické kuchyně se koná od 9. září do 19. září v restauraci Café Bistro. Oběd bude podáván od 12 do 15 hodin, večeře od 18 do 22 hodin. Cena na osobu je 990 Kč a zahrnuje neomezený výběr z rautu.
Rezervace na tel. 224 842 700 nebo emailem na adresu restaurants.prague@hilton.com.